Nokkosmuhennos
- Kasvis
Ainekset
- 3 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl täysmaitoa
- 250 g nuoria nokkosenlehtiä
- 1 tl suolaa
- 50 g fetajuustoa
Valmistusohje
- Ryöppää tuoreet nokkosenlehdet runsaassa kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan. Valuta hyvin ja hienonna veitsellä tai saksilla silpuksi.
- Sulata voi kattilassa.
- Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Kiehauta nopeasti, älä ruskista.
- Lisää puolet maidosta koko ajan sekoittaen ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna lämmetä lähes kiehuvaksi.
- Lisää loput maidosta, hienonnetut nokkoset ja suola. Sekoita jälleen tasaiseksi ja anna lämmetä kiehuvaksi.
- Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
- Lisää kastikkeen joukkoon lopuksi murennettu fetajuusto
- VINKKI:
- Tarjoile nokkosmuhennosta uusien perunoiden tai paistetun hauen kera. Sekoita suolaa ja mustapippuria muutamaan desilitraan ruisjauhoja. Leivitä haukifi leet ruisjauhoissa ja paista voissa kypsiksi.
- Herkullisen jälkiruoan saat pehmeistä vohveleista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nokkosmuhennos