Reseptit

Ohrahöystö

Ainekset

  • 1 iso salaattisipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • noin 1 l keitettyjä ohrasuurimoita
  • 3 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1-2 rasiaa siitakesieniä tai ruskeita kultaherkkusieniä
  • runsaasti tuoretta kirveliä

Valmistusohje

Ohrahöystö
  1. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää kypsät ohrasuurimot, vettä ja liemikuutio.
  2. Paista paloitellut siitake- tai herkkusienet toisessa pannussa niukassa rasvassa ja lisää ohran joukkoon. Hienonna ruoan päälle runsaasti tuoretta kirveliä tai persiljaa.
  • Ohrahöystö maistuu esimerkiksi keitettyjen juuresten kanssa tai rapeakuoriseksi kypsennetyn mustanmakkaran ja puolukkakastikkeen tai grillattujen bratwurstien ja hapankaalisalaatin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ohrahöystö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.