Omenainen possupata
Omenainen possupata maustetaan marokkolaisittain. Lopputulos on hieman hapanimelä, johon raikkaan hapokas omena tuo raikkautta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
Ainekset
Omenainen possupata
- 1 kg porsaan ulko-tai sisäfileetä
- 200 g sipulia
- valkosipulin kynsiä
- 1 rkl currya
- jauhettua valkopippuria
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 kpl kanelitankoa
- 1 rkl inkiväärisiirappia
- tai hunajaa
- 1 rkl tagine-tahnaa
- puolen tai sitruunan raastettu kuori ja mehu
- pala juuriselleriä
- 3 dl vettä
- 0.5 kg hapahkoja omenalohkoja
- 1 dl keltaisia rusinoita
paistamiseen:
- öljyä tai voita
Valmistusohje
Omenainen possupata valmistuu näin:
- Suikaloi porsaanliha. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja kuutioi selleri ja lohko omenat.
- Ruskista liha padassa tai pannussa. Lisää lihan joukkoon sipulit ja mausteet, sellerikuutiot ja vesi. Hauduta possupataa puolisen tuntia. Lisää omenalohkot ja rusinat. Hauduta kunnes omenat hajoavat.
- Tarjoa omenainen possupata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Katso myös: Pataruoka maistuu viileällä säällä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Muhevat pataruoat hurmaavat syvillä mauillaan – katso 3 pataruokareseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenainen possupata