Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenainen possupata

Omenainen possupata maustetaan marokkolaisittain. Lopputulos on hieman hapanimelä, johon raikkaan hapokas omena tuo raikkautta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Omenainen possupata

  • 1 kg porsaan ulko-tai sisäfileetä
  • 200 g sipulia
  • valkosipulin kynsiä
  • 1 rkl currya
  • jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 kpl kanelitankoa
  • 1 rkl inkiväärisiirappia
  • tai hunajaa
  • 1 rkl tagine-tahnaa
  • puolen tai sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • pala juuriselleriä
  • 3 dl vettä
  • 0.5 kg hapahkoja omenalohkoja
  • 1 dl keltaisia rusinoita

paistamiseen:

  • öljyä tai voita

Valmistusohje

Omenainen possupata valmistuu näin:

  1. Suikaloi porsaanliha. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja kuutioi selleri ja lohko omenat.
  2. Ruskista liha padassa tai pannussa. Lisää lihan joukkoon sipulit ja mausteet, sellerikuutiot ja vesi. Hauduta possupataa puolisen tuntia. Lisää omenalohkot ja rusinat. Hauduta kunnes omenat hajoavat.
  3. Tarjoa omenainen possupata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Katso myös: Pataruoka maistuu viileällä säällä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Muhevat pataruoat hurmaavat syvillä mauillaan – katso 3 pataruokareseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenainen possupata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.