Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdettu paprikakeitto

Kasvisten paahtaminen uunissa tuo paprikakeittoon lisää aromikkuutta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 3 kpl punaista paprikaa
  • 4 kpl isoa tomaattia
  • 2 kpl sipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 8 dl vettä
  • 3 pss rasvatonta kasvisliemivalmistetta
  • 1 prk (70g) tomaattisosetta
  • 1 tl timjamia
  • ripaus roouhittua mustapippuria ja suolaa

Valmistusohje

  1. Poista paprikoista siemenkodat ja leikkaa paprikat ja tomaatit reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Nosta paloitellut kasvikset uunivuokaan ja valuta sekaan oliiviöljyä. Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita kasviksia muutaman kerran paahtamisen aikana.
  2. Nosta vuoka uunista ja purista sekaan valkosipulinkynsi. Peitä vuoka foliolla ja anna kasvisten hetken aikaa mehustua.
  3. Kaada kasvikset kattilaan. Lisää vesi, kasvisliemijauheet sekä tomaattisose. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia. Mausta timjamilla, rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Soseuta lopuksi keittoa hieman sauvasekoittimella. Tarjoile tuoreen porkkanafocaccialeivän kanssa.
  • Kasvisten paahtaminen uunissa lisää keittoon mukavan aromikkaan maun.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdettu paprikakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.