Pääsiäisleipä
Pääsiäisleipä koristellaan taikinasta muotoilluilla oksa- tai munakuvioilla. Tämä muhkea juhlaleipä kruunaa pääsiäisaterian.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Maidoton
Ainekset
Pääsiäisleipä
- 1 l vettä
- 50 g hiivaa
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
- 1 dl öljyä
- 5 dl ruisjauhoja
- noin 2,5 l vehnähiivaleipäjauhoja tai sämpyläjauhoja
voiteluun:
- kananmuna
Valmistusohje
Pääsiäisleipä valmistuu näin:
Tällä ohjeella leivot yhden ison leivän sekä 6 sämpylää. Voit myös halutessasi tehdä pelkkiä sämpylöitä tai useamman leivän. Pääsiäisleipä valmistuu reippaassa tunnissa.
- Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, lisää suola, siirappi ja öljy sekä ruisjauhot. Lisää vehnäjauhoja sen verran, että saat pehmeähkön taikinan. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
- Leivo yksi iso tai kaksi pienempää leipää ja muutama sämpylä. Munan muotoisella silikonivuokalevyllä saat hauskoja pääsiäissämpylöitä.
- Voitele leivonnaiset munalla. Kypsennä pääsiäisleipä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Katso myös: Pääsiäispulla
Katso myös: Maalaisleipä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Rukiinen leipä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pääsiäisleipä
No, huh vaan yksi leipä, mahtaa olla iso kun noin paljon tavaraa.