Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paavon poronluupata

Poronluupata on lämmittävä arkiruoka, joka valmistuu kätevästi yhdessä astiassa kuin itsekseen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Poronluupata

  • 1 kg poronluita, joissa on mukana lihaa
  • 800 g perunoita, suolaa
  • 1-2 sipulia
  • 2-3 rkl voita
  • vettä
  • (1-2 laakerinlehti)

Valmistusohje

Poronluupata valmistuu näin:

  1. Laita poronluut pataan. Leikkaa päälle perunoita sentin paksuisina viipaleina ja sipulia renkaina.
  2. Ripauta päälle suolaa, lisää muutama voinokare ja vettä vain sen verran, että luut peittyvät.
  3. Perunat kypsyvät muodostuvassa höyryssä. Poronluupata saa  kypsyä kannen alla 200 asteessa noin 2-2 1/2 tuntia.

Lue myös: Poroa pataan

Lue myös Anna.fi: Monipuolinen poro valloittaa – katso parhaat reseptit!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paavon poronluupata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.