Pähkinäinen papunuudeli
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 500 g riisinuudelia
- vettä, suolaa
- 250 g vihreitä papuja
- tilkka öljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- tilkka seesaminsiemen- tai maapähkinäöljyä
- 2 dl paahdettuja cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
- Keitä kattilallinen vettä, mausta suolalla. Upota riisinuudelit kiehuvaan veteen ja keitä kolmisen minuuttia. Kaada nuudelit lävikköön ja jäähdytä kylmällä vedellä valellen.
- Kaada tilkka öljyä pannulle, silppua joukkoon vakosipulinkynsiä ja kuumenna. Lisää joukkoon pakastetut pavut ja kuullota. Lisää joukkoon pähkinäöljyä, pähkinöitä ja sitruunamehua sekä soijakastiketta. Kaada seos riisinuudelien joukkoon ja tarjoa sellaisenaan tai lisäkkeenä esim. marinoidun naudanfileen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäinen papunuudeli