Reseptit

Pähkinäinen tryffelitorttu

Ainekset

  • 5 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 100 g jauhettua mantelia tai pähkinää
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • vajaa 1 tl leivinjauhetta

Kumoamiseen:

  • 1 dl tomusokeria

väliin:

  • 2 dl aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia

täyte ja kuorrutus:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 50 g voita

pinnalle:

  • runsaasti pähkinöitä ja pistaasimanteleita
  • (sokeri- ja kanelihuurretut mantelit Stockmann)

Valmistusohje

Pähkinäinen tryffelitorttu
  • 10 annosta
  • valmistusaika 1 tunti
  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Varaa työpöydälle leivinpaperiarkki, jolle tortun voi kumota. Seulo paperille tomusokeria. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja perunajauhot keskenään.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää manteli- tai pähkinäjauhe. Seulo jauhoseos siivilän läpi joukkoon, sekoita ja kaada pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Kumoa torttu leivinpaperille. Levitä pinnalle marmeladi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  4. Sekoita joukkoon voi. Levitä osa seoksesta torttupohjalle. Säästä loppu kuorrutukseksi. Kääri torttu rullalle ja peitä suklaakuorrutuksella. Korista pinta pähkinöillä ja manteleilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäinen tryffelitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.