Pähkinäinen tryffelitorttu
- Kasvis
Ainekset
- 5 munaa
- 2 dl sokeria
- 100 g jauhettua mantelia tai pähkinää
- 0.5 dl kaakaojauhetta
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl perunajauhoja
- vajaa 1 tl leivinjauhetta
Kumoamiseen:
- 1 dl tomusokeria
väliin:
- 2 dl aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia
täyte ja kuorrutus:
- 200 g tummaa suklaata
- 50 g voita
pinnalle:
- runsaasti pähkinöitä ja pistaasimanteleita
- (sokeri- ja kanelihuurretut mantelit Stockmann)
Valmistusohje
- 10 annosta
- valmistusaika 1 tunti
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Varaa työpöydälle leivinpaperiarkki, jolle tortun voi kumota. Seulo paperille tomusokeria. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja perunajauhot keskenään.
- Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää manteli- tai pähkinäjauhe. Seulo jauhoseos siivilän läpi joukkoon, sekoita ja kaada pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kumoa torttu leivinpaperille. Levitä pinnalle marmeladi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Sekoita joukkoon voi. Levitä osa seoksesta torttupohjalle. Säästä loppu kuorrutukseksi. Kääri torttu rullalle ja peitä suklaakuorrutuksella. Korista pinta pähkinöillä ja manteleilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäinen tryffelitorttu