Pähkinäpesto
Pähkinäpesto syntyy cashew-pähkinöistä, tuoreesta basilikasta, valkosipulista ja öljystä. Cashew-pesto maistuu pastan kannssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Pähkinäpesto
- 150 g cashew-pähkinöitä
- 1 dl pellavansiemen-vehnänalkioöljyä tai kylmäpuristettua rypsiöljyä
- noin 1,5 dl vettä
- suolaa
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 iso nippu basilikaa tai 1 ruukkubasilika
Valmistusohje
Pähkinäpesto tehdään näin:
Pähkinäpesto syntyy hetkessä cashwe-pähkinöitä, öljystä, valkosipulista ja basilikasta.
- Hienonna Cashew-pähkinät hienoksi tehosekoittajassa.
- Lisää pähkinöiden joukkoon öljyä, vettä, puserretut valkosipulinkynnet, ripaus suolaa ja basilika.
- Anna tehosekoittajan käydä, kunnes seos on tasaisen rakeista.
- Tarjoa cashew-pesto kylmänä höyryävän kuuman, vasta keitetyn pastan kastikkeena.
Kokeile myös perinteistä pestoa pastan kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vihreä pesto sopii moneen – 5 herkullista ruokaideaa peston ystävälle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäpesto