Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinäpesto

Pähkinäpesto syntyy cashew-pähkinöistä, tuoreesta basilikasta, valkosipulista ja öljystä. Cashew-pesto maistuu pastan kannssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pähkinäpesto

  • 150 g cashew-pähkinöitä
  • 1 dl pellavansiemen-vehnänalkioöljyä tai kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • noin 1,5 dl vettä
  • suolaa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 iso nippu basilikaa tai 1 ruukkubasilika

Valmistusohje

Pähkinäpesto tehdään näin:

Pähkinäpesto syntyy hetkessä cashwe-pähkinöitä, öljystä, valkosipulista ja basilikasta.

  1. Hienonna Cashew-pähkinät hienoksi tehosekoittajassa.
  2. Lisää pähkinöiden joukkoon öljyä, vettä, puserretut valkosipulinkynnet, ripaus suolaa ja basilika.
  3. Anna tehosekoittajan käydä, kunnes seos on tasaisen rakeista.
  4. Tarjoa cashew-pesto kylmänä höyryävän kuuman, vasta keitetyn pastan kastikkeena.

Kokeile myös perinteistä pestoa pastan kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vihreä pesto sopii moneen – 5 herkullista ruokaideaa peston ystävälle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäpesto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.