Paprikat Annan tapaan
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 8 suurta punaista paprikaa
- 50-100 g pinjansiemeniä
- 3 suurta sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 dl pitkäjyväistä kokojyväriisiä
- 6 dl vettä
- vähän suolaa
- 12 kuivattua aprikoosia
- 2 suurta tomaattia
- 4 rkl hienonnettua persiljaa
- 2-3 rkl minttua tai
- 2 rkl rosmariinia
- 1 tl kanelia
- 1 tl juustokuminaa
- mustapippuria
- 1 kana- tai kasvisliemikuutio
- 5-6 rkl rusinoita
Valmistusohje
- Paahda pinjansiemeniä 225- asteisessa uunissa 5-8 minuuttia. Voit paahtaa siemenet myös pannulla, mutta maku tulee usein paremmaksi uunissa paahdettaessa.
- Leikkaa sipulit ja valkosipulinkynnet hienoksi. Kuumenna kattilassa 1 rkl öljyä ja kuullota kolmannes sipulisilpusta ja valkosipulista. Huuhdo riisit ja sekoita joukkoon. Lisää vettä ja vähän suolaa. Kiehauta, pienennä lämpöä ja keitä kannen alla noin 15-25 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.
- Leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi. Hakkaa tomaatit pieneksi. Hienonna persilja, rosmariini tai minttu. Leikkaa paprikoista pala kanneksi ja koverra sisältä siemenet pois.
- Kuumenna 2 rkl öljyä wokissa tai paistinpannussa. Lisää loput sipulista ja valkosipulista. Mausta kanelilla, juustokuminalla ja mustapippurilla. Kuumenna 2-3 minuuttia. Lisää liemikuutio, rusinat, aprikoosit ja tomaattimurska. Kuumenna samalla ahkerasti sekoittaen. Lisää pinjansiemenet, persilja, minttu tai rosmariini. Lisää keitetty riisi. Tarkista täytteen maku. Täytä paprikat ja laita ne uunivuokaan tiukasti toisiinsa kiinni. Nosta paprikakansi paprikoiden päälle.
- Kuumenna uuni 190-200-asteiseksi. Kypsennä paprikoita noin 45 minuuttia. Tarjoa lämpöisinä tai haaleina.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paprikat Annan tapaan