Reseptit

Pecanpähkinäpiiraiset

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl jääkylmää vettä

täyte:

  • 2 kpl pientä munaa tai
  • 1 kpl iso muna
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 50 g sulatettua voita
  • 125 g pecanpähkinöitä

pinnalle:

  • kokonaisia pecanpähkinöitä

Lisäksi:

  • kermavaahtoa
  • tai jäätelöä

Valmistusohje

Pecanpähkinäpiiraiset
  1. Mittaa pohjataikina-ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloksi. Anna jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut täyteainekset.
  4. Painele taikina muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi täyte vuokiin ja korista pinta kokonaisilla pähkinöillä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä hyvin ja tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
  • 12 pientä piirasta tai yksi piirasvuoka

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pecanpähkinäpiiraiset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.