Reseptit

Pehmeät pinaattipiiraat

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
36  annosta

Ainekset

  • 6 dl vettä
  • 25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
  • 2 dl perunasosehiutaleita
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • 7 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 500 g tuoretta pinaattia
  • 2 kpl munaa
  • 200 g fetajuustoa

voiteluun:

  • 50 g voita

Valmistusohje

Pehmeät pinaattipiiraat

  1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva. (Kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin.) Lisää perunahiutaleet, suola ja öljy sekä jauhot. Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota noin 20 minuuttia.
  2. Huuhdo pinaatti ja kiehauta se vähässä vedessä kokoon. Kaada siivilään ja painele liika vesi pois.
  3. Silppua pinaatti. Sekoita joukkoon munat ja murennettu juusto.
  4. Jauhota leivinpöytä ja kauli taikina levyksi. Ota levystä pyöreitä levyjä ja lusikoi niille täytettä. Sulje piiraat puolikuun muotoon. Paista pinaattipiiraita 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Voitele kypsät pinaattipiiraat voisulalla ja peitä liinalla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pehmeät pinaattipiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.