Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Peruna-sieniruukut

Peruna-sieniruukut ovat helppoa ja hyvää ruokaa. Pikkuvuoissa kuorrutettu perunasose saa muhkean maun voissa paistetuista sienistä ja sipuleista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Peruna-sieniruukut

  • 2 kg puikulaperunaa
  • vettä
  • suolaa
  • 200 g siitakesieniä tai muita sieniä
  • 2 kpl sipulia
  • 50 g voita
  • noin 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 ripaus suolaa
  • (1 dl parmesaaniraastetta)

Valmistusohje

Peruna-sieniruukut tehdään näin:

Peruna-sieniruukut voi valmistaa juhlavasti annosvuokiin tai arkena yhteen isoon uunivuokaan.

  1. Kuori perunat ja pane kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaisella tulella noin 20 minuuttia, (puikulaperuna hajoaa helposti). Kaada vesi pois ja soseutaperunat.
  2. Puhdista ja silppua sienet ja sipulit. Paista voissa ja lisää perunan joukkoon. Lisää kuuma maito,suola (ja parmesaani).
  3. Jaa sose pieniin annoskuppeihin tai uunivuokaan ja kuumenna 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Siitakesienet sopivat moneen ruokaan – sieniohjeita keittojen, vokkien ja patojen ystäville

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sieni-perunasoselaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Peruna-sieniruukut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.