Peruna-sieniruukut
Peruna-sieniruukut ovat helppoa ja hyvää ruokaa. Pikkuvuoissa kuorrutettu perunasose saa muhkean maun voissa paistetuista sienistä ja sipuleista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Peruna-sieniruukut
- 2 kg puikulaperunaa
- vettä
- suolaa
- 200 g siitakesieniä tai muita sieniä
- 2 kpl sipulia
- 50 g voita
- noin 1 dl kuumaa maitoa
- 1 ripaus suolaa
- (1 dl parmesaaniraastetta)
Valmistusohje
Peruna-sieniruukut tehdään näin:
Peruna-sieniruukut voi valmistaa juhlavasti annosvuokiin tai arkena yhteen isoon uunivuokaan.
- Kuori perunat ja pane kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaisella tulella noin 20 minuuttia, (puikulaperuna hajoaa helposti). Kaada vesi pois ja soseutaperunat.
- Puhdista ja silppua sienet ja sipulit. Paista voissa ja lisää perunan joukkoon. Lisää kuuma maito,suola (ja parmesaani).
- Jaa sose pieniin annoskuppeihin tai uunivuokaan ja kuumenna 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Katso myös: Siitakesienet sopivat moneen ruokaan – sieniohjeita keittojen, vokkien ja patojen ystäville
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sieni-perunasoselaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Peruna-sieniruukut