Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunagnocchit

Perunagnocchit eli mykyt ovat italialaisen isoäidin tekemää lohdutusruokaa. Tarjoa gnocchit tomaattikastikkeen kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tomaattikastike:

  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 400 g säilöttyä tomaattimurskaa
  • 1 tl fariinisokeria
  • 2 tl oreganoa
  • tai basilikaa
  • tai timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl chiliketsuppia

Gnocchit:

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunan keltuaisia
  • 1 ripaus muskottipähkinää
  • ½ tl suolaa
  • 1 ripaus valkopippuria

Lisäksi:

  • 100 g voita
  • tai oliiviöljyä
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • parmesaania

Valmistusohje

Perunagnocchit tehdään näin:

  1. Valmista ensin tomaattikastike. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota silppu öljyssä. Lisää joukkoon tomaattisäilyke, mausteet ja chiliketsuppi. Keitä hiljaisella tulella noin tunnin ajan.
  2. Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta perunat kuiviksi ja survo soseeksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset, mausteet ja lähes kaikki jauhot.
  3. Kaada seos jauhotetulle leivinalustalle. Lisää jauhoja tarpeen mukaan, kunnes saat kiinteähkön taikinan, jota on helppo käsitellä. Muovaa taikinasta noin sentin paksuisia nauhoja. Leikkaa nauhat noin 3 sentin pituisiksi paloiksi. Muovaa palat peukalon ja etusormen välissä tai haarukalla painamalla mykyiksi.
  4. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Keitä gnocchit muutama myky kerrallaan väljässä, hiljalleen poreilevassa vedessä. Kypsät mykyt nousevat veden pinnalle. Nosta gnocchit reikäkauhalla vedestä. Valuta ja nosta voilla voideltuun tarjoiluastiaan. Peitä astia ja pidä kuumana, kunnes kaikki mykyt on keitetty.
  5. Kaada gnoccheille tarjolle tuotaessa basilikalla maustettua voisulaa. Ripota pinnalle parmesaania ja tarjoa perunagnocchit täyteen makuunsa haudutetun tomaattikastikkeen, yrttivoin tai -öljyn, parmesaanin ja rucolasalaatin lehtien kanssa.

Lue myös: Pasta on parasta itse tehtynä – näillä vinkeillä onnistut

Lue myös Anna.fi/ruoka: Näin tehdään gnocchisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunagnocchit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.