Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunamusaka

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

pinnalle:

  • 1.5 l perunasosetta
  • 2.5 dl kolmen juuston ruokakermaa
  • 0.5 dl parmesaaniraastetta

pohjalle:

  • 400 g lammasjauhelihaa
  • 2 kpl sipuleita
  • 4-6 valkosipulinkynttä
  • 1 kpl munakoisoa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 kpl kanelitanko
  • 250 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • oreganoa
  • tai timjamia

Valmistusohje

Peruna-musaka valmistuu näin helposti:

  1. Kuori ja silppua täytettä varten sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi munakoiso. Kaada munakoisokuutiot kulhoon ja ripota päälle 1 tl suolaa. Anna hikoilla viitisen minuuttia, huuhdo ja kuivaa. Paahda jauheliha, munakoisokuutiot ja sipulisilppu. Lisää mausteet ja tomaatit. Hauduta noin 15 minuuttia. Poista kanelitanko.
  2. Kaada lihaseos uunivuokaan. Sekoita juustokerma ja parmesaani perunasoseeseen. Lusikoi seos jauhelihaseoksen päälle vuokaan, Kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta saa väriä.
  • Jos perunasosetta ei ole saatavilla, voi lihaseoksen pinnalle levittää pussillisen pakastettua juustoperunaseosta.
  • Ohjeesta tulee 1 iso tai 2 normaalikokoista uunivuokaa

Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunamusaka

Lähes kokonaan unohdettu helppo ”tähderuoka”.

Jostain syystä tämä perunavuoka-ohje on kokonaan unohtunut ruokasivuilta.

Siirapilla makeutettu perunavuoka yli jääneestä perunamuusista.
Pienet perunamuusierät kannattaa piilottaa taikinoihin tai muihin sopiviin ruokiin.
Perunamuusia voit valmistaa tarkoituksella niin paljon että siitä riittää noin 2-3 litran vuoallinen.

Valmistusohje:

Lisää yli jääneeseen perunamuusiin maitoa niin että saat notkean puuromaisen soseen. Maito laimentaa perunamuusia, niin samalla laimenee suola. Lisää ssuolaa tarvittaessa,

Lisää soseeseen siirappia noin ½ desilitraa tai vähän yli, 1 litraan sosetta.

Laita sose lasiseen tai posliiniseen voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat, niin pinnalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa.

Paista aluksi noin 170-190 asteisessa uunissa. Kun pintaan muodostuu väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140-150 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia ja vältät perunavuoan korppuuntumisen.
Paista siirapilla makeutettua perunavuokaa noin 3 tuntia.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.