Reseptit

Perunasose

Ainekset

  • 10-12 perunaa (esim. hyvin soseutuvaa Bintjeä, Pitoa tai puikulaperunaa)
  • vettä, suolaa
  • noin 3 dl maitoa
  • nokare voita tai margariinia

Valmistusohje

Perunasose
  1. Pese, kuori ja paloittele perunat. Kiehauta vettä, lisää 1/2 tl suolaa ja perunat. Vettä saa olla sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä perunat pehmeiksi 20-30 minuuttia.
  2. Kaada vesi talteen, survo perunat soseeksi.
  3. Kiehauta maito ja lisää maitoa ja keitinvettä sen verran, että perunasose on sopivan pehmeää.
  4. Mausta perunasose voi- tai margariininokareella. Vatkaa kuohkeaksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunasose

Sinun täytyy kommentoidaksesi.