Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Phulka-leipäset

Phulka-leipäset tai pulka-leivät ovat herkullisia, kuohkeita, mutta samalla litteitä Pohjois-Intian leipäsiä. Phulka-leivän rakenne on todella pehmeä. Vaikka taikinaan ei käytetä lainkaan hiivaa eikä leivinjauhetta, ne kohoilevat silti ja ovat mukavan ilmavia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Phulka-leipäset:

  • 1 rkl öljyä
  • 1.5 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sämpyläjauhoja

pinnalle:

  • voisulaa

Valmistusohje

Phulka-leipäset tunnetaan myös nimillä roti ja chapati. Ne ovat tyypillinen osa intialaista ateriaa ja helppoja tehdä.

  1. Sekoita ainekset napakaksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä kymmenisen minuuttia. Jaa taikina 12 palaksi ja kauli ne ohuiksi leipäsiksi.
  2. Kypsennä leivät kuumassa, kuivassa paistinpannussa. Voitele voisulalla ja anna pehmetä liinan tai leivinpaperin sisällä. Tarjoa kuumina.

Kokeile myös näitä leipäreseptejä: Pitaleivät Perunarieskat Chilipatongit Ruoka.fi: Naanleipäset

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Phulka-leipäset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.