Phulka-leipäset
Phulka-leipäset tai pulka-leivät ovat herkullisia, kuohkeita, mutta samalla litteitä Pohjois-Intian leipäsiä. Phulka-leivän rakenne on todella pehmeä. Vaikka taikinaan ei käytetä lainkaan hiivaa eikä leivinjauhetta, ne kohoilevat silti ja ovat mukavan ilmavia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Phulka-leipäset:
- 1 rkl öljyä
- 1.5 dl vettä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sämpyläjauhoja
pinnalle:
- voisulaa
Valmistusohje
Phulka-leipäset tunnetaan myös nimillä roti ja chapati. Ne ovat tyypillinen osa intialaista ateriaa ja helppoja tehdä.
- Sekoita ainekset napakaksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä kymmenisen minuuttia. Jaa taikina 12 palaksi ja kauli ne ohuiksi leipäsiksi.
- Kypsennä leivät kuumassa, kuivassa paistinpannussa. Voitele voisulalla ja anna pehmetä liinan tai leivinpaperin sisällä. Tarjoa kuumina.
Kokeile myös näitä leipäreseptejä: Pitaleivät Perunarieskat Chilipatongit Ruoka.fi: Naanleipäset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Phulka-leipäset