Pinaattiperunat
Pinaattiperunat ovat intialaisen keittiön herkkuja. Perunat saavat makua valkosipulista, korianterista, paprikasta, inkivääristä ja pippurista. Nauti perunat vaikkapa mausteisten linssien ja naanleivän kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Pinaattiperunat
- 100-200 g pinaattia
- 500 g perunoita
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-3 rkl öljyä
- 0.5 tl korianteria
- paprikaa, kardemummaa, inkivääriä, mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
Pinaattiperunat valmistuvat näin helposti:
- Pese tuore pinaatti ja laita laakeaan kattilaan tai käytä pakastepinaattia. Lisää vettä ja kiehauta. Lisää kuoritut, kuutioiksi (2,5 x 2,5 cm) leikatut perunat. Anna kypsyä 10-15 minuuttia tai kunnes perunat ovat melkein kypsät. Kaada vesi pois.
- Kuullota ohuiksi renkaiksi leikattu sipuli ja hienonnettu valkosipulinkynsi öljyssä. Hienonna joukkoon mausteeksi korianteria ja lisää maun mukaan paprikaa, kardemummaa, inkivääriä ja mustapippuria. Lisää pinaattiperunakuutiot ja kääntele niitä pannulla, mutta älä muhenna perunoita. Mausta perunat suolalla ja anna perunoiden maustua miedolla lämmöllä.
- Tarjoa pinaattiperunat vaikkapa mausteisten linssien ja naanleivän kanssa.
Katso myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tikka masala
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaattiperunat