Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pinaattiperunat

Pinaattiperunat ovat intialaisen keittiön herkkuja. Perunat saavat makua valkosipulista, korianterista, paprikasta, inkivääristä ja pippurista. Nauti perunat vaikkapa mausteisten linssien ja naanleivän kanssa.

Ainekset

Pinaattiperunat

  • 100-200 g pinaattia
  • 500 g perunoita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2-3 rkl öljyä
  • 0.5 tl korianteria
  • paprikaa, kardemummaa, inkivääriä, mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

Pinaattiperunat valmistuvat näin helposti:

  1. Pese tuore pinaatti ja laita laakeaan kattilaan tai käytä pakastepinaattia. Lisää vettä ja kiehauta. Lisää kuoritut, kuutioiksi (2,5 x 2,5 cm) leikatut perunat. Anna kypsyä 10-15 minuuttia tai kunnes perunat ovat melkein kypsät. Kaada vesi pois.
  2. Kuullota ohuiksi renkaiksi leikattu sipuli ja hienonnettu valkosipulinkynsi öljyssä. Hienonna joukkoon mausteeksi korianteria ja lisää maun mukaan paprikaa, kardemummaa, inkivääriä ja mustapippuria. Lisää pinaattiperunakuutiot ja kääntele niitä pannulla, mutta älä muhenna perunoita. Mausta perunat  suolalla ja anna perunoiden maustua miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa pinaattiperunat vaikkapa mausteisten linssien ja naanleivän kanssa.

Katso myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tikka masala


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinaattiperunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.