Pizza
- Kasvis
Ainekset
- 2 ½ dl haaleaa vettä
- 25 g tuorehiivaa
- ¼ tl suolaa
- 3 ½- 4 dl sämpyläjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
täyte:
- tomaattikastiketta
- muutama tomaatti
- 1-2 sipulia tai punasipulia
- 2-3 dl juustoraastetta (pizzajuustoraastetta)
- oreganoa, persiljaa, oliiveja, oliiviöljyä
Valmistusohje
- Liota hiiva haaleaan veteen. Sekoita joukkoon jauhot, ripaus suolaa ja öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja on pehmeää ja kiiltävää. Lisää vielä tilkka öljyä taikinan pintaan.
- Laita taikina saman tien hyvin peitettynä tai muovipussissa jääkaappiin ja paista pizza vasta seuraavana päivänä. Tai peitä kulho liinalla ja anna nousta huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi noin 45 minuuttia tai viileämmässä pitempään.
- Vaivaa taikinaa kevyesti ja anna taikinan nousta uudelleen.
- Ota taikinasta neljännes. Kauli taikinapalanen halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi levyksi tai kahdeksi pienemmäksi taikinalevyksi. Taputtele taikinapohjaa öljytyin käsin. Levitä pinnalle tomaattikastiketta reunoihin asti. Asettele pinnalle ohuiksi viipaleiksi leikattuja tomaatteja, suikaloitua sipulia ja oliiveja. Sirottele pinnalle oreganoa, ripaus suolaa ja juustoraastetta. Valuta päälle hiukan öljyä.
- Paista 200-225-asteisessa uunissa 12-20 minuuttia, kunnes reunat ovat rapeat, juusto sulanut ja saanut väriä ja pizza on kypsä myös pohjasta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pizza