Pohjolan pastasalaatti
Ruokaisa salaatti, jossa yhdistyvät makeat ja suolaiset maut, sopii hyvin vaikka noutopöytään tai saunailtaan. Pohjolan pastasalaatti on Kotilieden lukijakilpailun satoa ja sijoittui Kotilieden pastakilpailun 10 parhaan reseptin joukkoon.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Pastasalaatti:
- 5 dl ( 150 g) kierrepastaa
- 1 dl kylmäsavupororouhetta
- 100 g tummia viinirypäleitä
- noin 40 g makeaa jättisipulia
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- 1 rkl soijakastiketta
kastike:
- 1 dl majoneesia
- 1 ½ dl turkkilaista jogurttia
- 1 rkl hunajaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl kuivattua timjamia
Valmistusohje
Pohjolan pastasalaatti valmistuu helposti näin:
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja anna jäähtyä.
2. Lisää joukkoon pororouhe. Halkaise viinirypäleet. Kuori jättisipulin pala ja leikkaa renkaiksi. Lisää viinirypäleet ja sipulit sekä karpalot pastan joukkoon.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää pastasalaatin joukkoon. Sekoita ja anna marinoitua vähintään 2 tuntia tai yön yli.
4. Paahda auringonkukansiemenet kuumalla kuivalla pannulla ja mausta tilkalla soijakastiketta. Ripottele soijamaustettuja auringonkukansiemeniä pastasalaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
Ohje: Sirja Nerdrum, Kouvola
Katso myös: Yhden kattilan kasvispasta ja 6 muuta kaikkien aikojen parasta pastaohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Broileri-pastasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pohjolan pastasalaatti