Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Polentapuuro

Polenta on levinnyt laajalle Italian ulkopuolelle ja saavuttanut vankan suosion, eikä syyttä – se on helppo valmistaa ja maustaa mieleiseksi. Polentan voi tarjoilla juuri keitettynä puuromaisena lisukkeena esimerkiksi pataruoan kanssa. Suolaisena lisukkeena tarjottavan polentapuuron voi maustaa parmesaanilla ja valkosipulilla. Sen voi myös tarjota puurona ja höystää vaikkapa rusinoilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Polentapuuro:

  • 10 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 150 g polenta-maissiryynejä

Valmistusohje

1. Kiehauta litra vettä, lisää teelusikallinen suolaa ja 150 grammaa maissiryynejä hitaasti ohuena virtana koko ajan voimakkaasti sekoittaen niin, ettei maissi pääse paakkuuntumaan. Veden on kiehuttava koko ajan, kunnes kaikki jauhot on lisätty.

2. Pienennä lämpöä saman tien ja sekoita puuroa pitkävartisella kauhalla ja varoen, sillä kuuma puuro roiskuilee. Sekoita koko ajan kunnes puuro on niin paksua, että se irtoaa kattilan reunoista, noin 40–45 minuuttia.

3. Huuhdo esimerkiksi pyöreä teräskulho vedellä, kaada puuro kulhoon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Kumoa polenta tarjoiluastiaan pyöreäksi kakuksi.

Jos haluat maustaa polentapuuron suolaiseksi lisukkeeksi esimeriksi lihapadalle, käytä tähän annokseen esimerkiksi desilitran verran raastettua parmesaania. Polennan mausteeksi sopivat pelkästään oliiviöljy tai voi sekä mustapippuri.

Katso myös: Osso buco italialaisittain


Kommentoi

Kommentoi juttua: Polentapuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.