Reseptit

Porkkananyytit

Ainekset

  • porkkanoita
  • persiljaa, rakuunaa, inkivääriä
  • öljyä, voita tai margariinia
  • pakastettua filotaikinaa
  • soijakastiketta ja yrteillä maustettua kermaviiliä

Valmistusohje

Porkkananyytit
  1. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat tulitikkumaisiksi, noin 5 sentin pituisiksi suikaleiksi. Höyrytä ne tai kääntele pannussa niukassa öljyssä, kunnes porkkanat vähän pehmenevät, mutta jäävät vielä kiinteiksi. Mausta ja anna jäähtyä.
  2. Avaa jääkaapissa sulanut filotaikina ja nosta ohut taikinalevy kerrallaan leivinpöydällä. Sipaise siveltimellä pintaan kevyesti ja huolettomasti öljyä tai sulatettua voita tai margariinia. Taita levy kaksin kerroin, leikkaa pizzaleikkurilla tai terävällä veitsellä sopiviksi noin 8-10 sentin levyisiksi neliöiksi tai suorakaiteiksi. Nosta keskelle, toiseen päätyyn hyvässä järjestyksessä pieni pino porkkanasuikaleita ja kiedo taikina nyytiksi kaalikääryleen tapaan ja nosta levinpaperille siten, että taikinan reuna jää alle.
  3. Paista 175-225 asteessa 7-10 minuuttia tai kunnes kääröt ovat kullankeltaisia ja rapeita. Tarjoa kuumina tai lämpöisinä suupaloina dippikastikkeen ja soijakastikkeen kanssa.
  • Samaan tapaan voit täyttää filotaikinakääröt ohuilla purjosuikaleilla tai muilla kasviksilla. Hyvä ja yksinkertainen täyte on tulitikkumaisiksi leikatut, esikypsennetyt ja valkosipulilla ja persiljalla maustetut perunat. Makeaksi suupalaksi voit taikinanyyttiin kietoa kanelin, inkiväärin, kardemumman, fariinisokerin tai hunajan ja rusinoiden maustamia omenalohkoja.
  • Nyytit maistuvat parhailta paistamispäivänä, sillä täytteen kosteus leviää vähitellen rapeaan, paperinohueeseen taikinakuoreen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkananyytit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.