Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanapaistos

Porkkanapaistos on aineksiltaan yksinkertainen, mutta maultaan erinomainen syksyn makeista porkkanoista valmistettuna.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Porkkanapaistoksen taikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 rkl vettä tai kermaa

Porkkanapaistoksen täyte:

  • 500-600 g porkkanoita
  • 4 kpl munaa
  • 100-150 g emmentaljuustoa
  • ½ dl kermaa
  • suolaa
  • paprikaa
  • tuoretta kirveliä tai timjamia

Valmistusohje

Porkkanapaistos eli porkkanpiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Nypi rasva sormenpäillä joukkoon. Lisää kylmä vesi tai kerma ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna taikinan kovettua viileässä.
  2. Keitä hyvin pestyt porkkanat suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Kuori, jäähtyneet porkkanat ja leikkaa ohuiksi pyöreiksi tai vinoiksi viipaleiksi.
  3. Vuoraa paistosvuoka (halkaisija noin 20 cm) ja sen reunat taikinalla. Pidä viileässä.
  4. Sekoita munat ja kerma hyvin ja lisää raastettu juusto. Mausta suolalla, paprikalla ja kirvelillä, timjamilla tai muulla tuoreella yrtillä esimerkiksi persiljalla. Kaada seos taikinan päälle. Aseta porkkanaviipaleet limittäin täytteen päälle.
  5. Kypsennä porkkanapaistos noin 200 asteisessa uunissa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin 30 minuuttia.

Katso myös: Mehevä kasvispiirakka x 5 – katso ohjeet maistuviin piirakoihin!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Satokauden parhaat kasvispiirakat x 4


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanapaistos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.