Punajuurispeltti
Punajuurispeltti maustetaan sinihomejuustolla ja tarjotaan risoton tapaan alkuruokana tai lisukkeena. Makua tuovat sipulinvarret ja tuore basilika.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Punajuurispeltti:
- 250 g punajuurta
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- ½ dl öljyä
- 2 dl spelttihelmiä
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 4 dl vettä
- 1 dl sinihomejuustomurua
- 200 g ricotta-juustoa
- tai Hoikkis-juustoa
- sipulinvarsia
- basilikaa
Valmistusohje
Punajuurispeltti tehdään helposti näin:
- Kuori ja raasta punajuuret. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulisilppu öljyssä lisää joukkoon spelttihelmet ja punajuuriraaste, mausteet ja vesi. Anna hautua puolisen tuntia. Lisää vettä jos on tarpeen.
- Lisää juustot, sipulinvarret ja basilika pataan. Tarjoa risoton tapaan.
Katso myös: Punajuuri värittää arkiruoat
Katso myös Anna.fi/ruoka: Punajuuria, vuohenjuustoa ja granaattiomenaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuurispeltti