Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punertava sillijäädyke

Punertava sillijäädyke on korea herkku. Sillijäädykkeen resepti on peräisin Hirvihaaran kartanon keittiöstä. Sitä on tarjoiltu kartanon tilaisuuksissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Punertava sillijäädyke

  • 150 g matjessillifleitä
  • 1-2 etikkapunajuurta
  • 1 sipuli
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl smetanaa
  • 1 rkl punajuurien lientä
  • 1 rkl sillin lientä
  • mustapippuria

Valmistusohje

Punertava sillijäädyke valmistuu näin:

  1. Liota sillifileitä kylmässä vedessä tunnin verran. Leikkaa sillifileet ja punajuuret pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja leikkaa ruohosipuli mahdollisimman hienoksi. Vatkaa kerma ja smetana kumpikin erikseen vaahdoksi. Sekoita ainekset keskenään. Kierrä pippurimyllystä mustapippuria mausteeksi. Tarkista maku.
  2. Huuhtele kylmällä vedellä kakkuvuoka. Kaada seos vuokaan, peitä huolellisesti ja laita pakastimeen. Anna jäätyä yön yli.
  3. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen, pyyhi vuoan pinta kuivaksi ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele tuoreella ruohosipulilla, persiljalla ja hienonnetulla punajuurella. Anna jäädykkeen pehmentyä ensin jääkaapissa ja sitten huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Punertava sillijäädyke maistuu juuri keitettyjen, kuumien perunoiden kera.
Punertava sillijäädyke
Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Lasimestarin silli

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silli-peruna-alkupalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punertava sillijäädyke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.