Reseptit

Punssivanukas

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

marinoidut jouluhedelmät:

  • 100 g aprikooseja
  • 200 g luumuja
  • 100 g viikunoita
  • 5 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria
  • kanelitanko
  • muutama tähtianis
  • 2.5 dl punssia

vanukas:

  • 1 l riisipuuroa
  • 1 dl hedelmien marinointilientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljatangon sisustaa
  • 1 dl pistaasimanteli- tai saksanpähkinärouhetta

Valmistusohje

Punssivanukas
  • hedelmien marinointiaika 1 vrk
  • valmistusaika 15 minuuttia
  1. Pane hedelmät marinadiin edellisenä iltana. Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet. Lisää hedelmät ja lopuksi punssi. Anna hedelmien mehustua jääkaapissa yön yli.
  2. Sekoita tähteeksi jääneeseen, kylmään riisipuuroon hedelmien marinointilientä, vaahdotettu,vaniljalla maustettu kerma ja manteli-tai pähkinärouhe. Tarjoa marinoitujen hedelmien kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Punssivanukas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.