Punssivanukas
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
marinoidut jouluhedelmät:
- 100 g aprikooseja
- 200 g luumuja
- 100 g viikunoita
- 5 dl vettä
- 1.5 dl sokeria
- kanelitanko
- muutama tähtianis
- 2.5 dl punssia
vanukas:
- 1 l riisipuuroa
- 1 dl hedelmien marinointilientä
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljatangon sisustaa
- 1 dl pistaasimanteli- tai saksanpähkinärouhetta
Valmistusohje
- hedelmien marinointiaika 1 vrk
- valmistusaika 15 minuuttia
- Pane hedelmät marinadiin edellisenä iltana. Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet. Lisää hedelmät ja lopuksi punssi. Anna hedelmien mehustua jääkaapissa yön yli.
- Sekoita tähteeksi jääneeseen, kylmään riisipuuroon hedelmien marinointilientä, vaahdotettu,vaniljalla maustettu kerma ja manteli-tai pähkinärouhe. Tarjoa marinoitujen hedelmien kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punssivanukas