Reseptit

Puolukkaunelma

Ainekset

Taikina:

  • 4 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 250 g maitorahkaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl survottuja puolukoita
  • 0.3 dl puolukkamehua tai vettä
  • 6 liivatelehteä
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa

koriste:

  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • kokonaisia puolukoita tai karpaloita

Valmistusohje

Puolukkaunelma
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää aineet seokseen siivilän läpi. Sekoita varoen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia.
  2. Kumoa kypsä torttulevy sokerilla ripotellulle voi- tai leivinpaperille.
  3. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä liottaen vähintään 10 minuuttia.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahkaan sokeri, vaniljasokeri ja puolukkasurvos. Liuota liivatteet kiehuvaan puolukkamehuun tai veteen ja lisää vähän jäähtyneenä rahkan joukkoon. Yhdistä rahkaseos varoen kermavaahtoon. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta levy jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  5. Kun täyte on hyytynyt, kiedo kääretorttu rullalle. Anna tortun olla kylmässä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään leivinpaperiin käärittynä. Koristele sokerilla maustetulla kermavaahdolla ja puolukoilla tai karpaloilla.
  • Ohje: Petteri Luttinen, Pieksämäki

Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkaunelma

Sinun täytyy kommentoidaksesi.