Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puutarhurin herukkamehu

Ainekset

  • 2 kg punaherukoita
  • 1 kg vadelmia
  • 1 l vettä
  • 1 kg sokeria

Valmistusohje

 

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes mehu irtoaa marjoista.
  2. Siivilöi mehu toiseen astiaan. Siivilöidyt marjat voi pusertaa siivilän läpi soseeksi erilliseen astiaan ja keittää vaikka kiisseliksi tai käyttää leivonnaisten täytteenä. Puhdista siivilä ja vuoraa se suodatinpapereilla tai puhtaalla sideharsokankaisella siivilävaatteella.
  3. Kaada mehu uudelleen siivilään ja anna valua kirkkaaksi.
  4. Lisää sokeri ja kuumenna mehu uudelleen. Pullota ja säilytä jääkaapissa tai kellarissa. Mehun voi pakastaa muovipulloissa. Pakastemehuun riittää makusokeri.

 

  • Tarjoilu: Kaada herukkamehua lasiin, lisää joukkoon muutama tuore tai pakastettu vadelma ja muutama jääpala. Lisää lasiin kivennäisvettä ja sitruunalimonadia tai alkoholitonta siideriä.
  • 3 l mehua

Kommentoi

Kommentoi juttua: Puutarhurin herukkamehu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.