Raikas marjakakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 5 munaa
- 2 dl sokeria
- 150 g jauhettua mantelia
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl vehnäjauhoja
kostutus:
- 1 dl sitruunalimonadia tai laimennettua, sokeroitua sitruunamehua
täyte ja kuorrutus:
- 5 dl kuohukermaa
- 1 dl sitruunakiisseliä
- manstikoita tai muita marjoja
sitruunakiisseli
- ¾ dl vettä
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- ½ dl sokeria
- 1 rkl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
- 2 rkl sitruunamehua
- 25 g voita
- 1 keltuainen
pinnalle:
- runsaasti marjoja
- nonparellirakeita
Valmistusohje
- Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää jauhetut mantelit joukkoon varovasti käännellen sekä keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi seuloen.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
- Valmista täytettä varten sitruunakiisseli jo edellisenä päivänä. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Mittaa vesi, sokeri, sitruunankuoriraaste, maissitärkkelysjauho ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi voi ja keltuainen. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma ja mausta se sitruunakiisselillä.
- Leikkaa kakku kahdeksi tai kolmeksi levyksi. Kostuta levyt.
- Täytä kakku sitruunakermavaahdolla ja mansikkaviipaleilla tai muilla marjoilla. Kokoa kakku. Aseta päälle leivinpaperi ja kevyt paino (esim. leikkuulauta) ja anna kakun painua hetki.
- Kuorruta kakku sitruunakermavaahdolla ja korista runsaasti esimerkiksi pensasmustikoilla tai mansikoilla. Marjakakun reunoille voi ripotella nonparellirakeita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raikas marjakakku