Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raikas räiskälekakku

Ainekset

Taikina:

  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl maitoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl voisulaa tai öljyä

täyte:

  • 4 dl puolukoita, mustikoita, mansikoita tai muita marjoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

  1. Vatkaa kananmunat, lisää vehnäjauhot voimakkaasti vatkaten ja sitten maitoa, suolaa ja sokeria. Anna taikinan turvota hetken aikaa ja lisää rasva.
  2. Paista taikinasta paistinpannulla 5-8 kookasta, ohutta räiskälettä ja anna niiden jäähtyä.
  3. Survo marjat ja mausta sokerilla ja lisää vaahdoksi vatkattua kermaa. Levitä marjakermaa räiskäleille ja kokoa ne kakuksi. Ripottele pinnalle sokeria. Koristele vati tuoreilla marjoilla ja leikkaa räiskälekakku valmiiksi lohkoiksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Raikas räiskälekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.