Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparpericharlotta

Jos perinteinen raparperikakku ei ole oma juttusi, leivo kahvipöytään näyttävä raparpericharlotta. Kakku vaatii hieman vaivaa, viitseliäisyyttä ja väkerrystä, mutta on sen arvoinen.

Ainekset

KOOKOSRULLA:

  • 4 kpl kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl kookoshiutaleita (100g)
  • 0.8 dl perunajauhoja
  • 1.5 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 100 g kevyttuorejuustoa
  • sokeria

VANILJAKIISSELI:

  • 1 dl maitoa
  • 1 kpl munankeltuainen
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 tl 2 tl vaniljasokeria

RAPARPERITÄYTE:

  • 1 l pieniä raparperin paloja (500g)
  • 3 dl fariinisokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 8 kpl liivatetta
  • 4 rkl appelsiini- tai raparperimehua
  • 4 dl kuohukermaa
  • 400 g kevyttuorejuustoa

koriste:

  • paahdettuja kookoshiutaleita,mansikoita tai keitettyä raparperia

Valmistusohje

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kookoshiutaleet, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää joukkoon.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 220-225 asteessa noin 10 minuuttia.

3. Sirottele toiselle leivinpaperille hienoa sokeria ja kumoa kypsä kakkulevy päälle.

4. Sekoita kattilassa vaniljakiisseliä varten maito, keltuainen ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen lähelle kiehumapistettä. Jäähdytä kiisseli ja mausta vaniljasokerilla.

5. Sekoita kevyttuorejuusto jäähtyneeseen kiisseliin. Lisää maun mukaan sokeria. Levitä täyte tasaisesti hieman jäähtyneelle kakkulevylle ja kääri rullalle.

6. Mittaa kattilaan raparperin palat, fariinisokeri ja kaneli. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes raparperin palat pehmenevät ja hajoavat helposti. Jäähdytä.

7. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon jäähtynyt raparperihilloke.

8. Liota liivatelehdet 5-10 minuuttia. Kiehauta mehu. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan mehuun. Lisää liivateseos raparperiseokseen.

9. Vuoraa pyöreäpohjainen, 1 1/2 litran vetoinen kulho kelmulla. Leikkaa kookoskääretorttu viipaleiksi ja aseta viipaleet vieri viereen kelmun päälle aloittaen vuoan pohjasta. Kaada raparperitäyte keskelle. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluitenyön yli.

10. Kumoa tarjoiluvadille. Koristeeksi voit pursottaa kermavaahtoa ja ripotella paahdettuja kookoshiutaleita ja mansikoita. Lisäksi voit tarjota raparperihilloketta.

  • ”Kookosrulla riittää kahteen pienempään ja yhteen isoon charlottaan. Gluteeniton charlotta sopii myös keliaakikoille ja vähälaktoosisia maitotaloustuotteita käytettäessä laktoosi-intolerantikoille.”

Katso myös: Kääretorttu sopii kahvipöytään

Anna.fi/ruoka: Rapareri-semifreddo


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparpericharlotta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.