Raparperi-mansikkamehu
Raparperi-mansikkamehu säilöö kesän maun pulloon. Vanilja tuo klassikkomakupariin ihanan lisätwistin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Raparperi-mansikkamehu
- ½ l vettä
- 1 l huuhdottua raparperia paloiteltuna
- 1 l kypsiä mansikoita
- 1 pitkittäin halkaistu vaniljatanko
- 5-6 dl (400-500 g) sokeria / 1 l mehua
Valmistusohje
Raparperi-mansikkamehu tehdään helposti näin:
- Kiehauta vesi ja lisää siihen huuhdotut ja peratut marjat sekä raparperinpalat. (Lisää halkaistu vaniljatanko, jos haluat mehuun vaniljan makua.)
- Keitä niitä kannen alla sekoittamatta 10-15 minuuttia tai kunnes näet veden muuttuvan mehuksi. Älä sekoita, ettei raparperi hajoa liian pieneksi.
- Valuta kirkas mehu harsokankaalla vuoratun siivilän läpi toiseen astiaan. Painele marjamassaa varovasti niin, että mehu irtoaa.
- Mittaa mehu ja lisää tarpeellinen määrä sokeria. Kaada sokeroitu mehu toiseen kattilaan, sekoita ja kiehauta.
- Kuori pinnalle syntyvä vaahto pois ja pullota raparperi-mansikkamehu heti.
- Soseuta tähteeksi jäänyt marjamassa, sokeroi ja käytä vaikka piirakan täytteeksi.
Lue myös: Raparperijuoma virkistää
Lue myös Anna.fi: Raparperimehu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperi-mansikkamehu
Ohjeessa käsketään kiehauttamaan vesi, mutta ei kerrota paljonko vettä tulee.
Hei Saara! Kiitos viestistäsi ja tarkkaavaisuudestasi! Mehuun riittää hyvin puolisen litraa vettä, koska mansikoista ja raparperista irtoaa myös nestettä. Lisäsin veden määrän ohjeeseen.