Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Retiisisalaatti

Raikas retiisisalaatti on yhdistelmä tsatsikia ja mummon hölskykurkkuja. Ohueksi siivutetut retiisit ja kurkut suolataan kevyesti ravistamalla, kastike tehdään ranskankermasta tai kermaviilistä ja maustetaan tuoreilla yrteillä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Retiisisalaatti:

  • 2 nippua retiisejä
  • ½ kurkku
  • suolaa

Kastike:

  • 2 rkl kermaviiliä, smetanaa tai ranskankermaa
  • ½ tl etikkaa
  • valkopippuria
  • tilliä tai ruohosipulia

(Koristeeksi)

  • 2 keitetty ja lohkottu kananmuna

Valmistusohje

Raikas retiisisalaatti tehdään näin, vain kolme vaihetta.

  1. Leikkaa pari nippua retiisiä ja puolikas kurkkua ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kulhoon. Ripottele pinnalle vähän suolaa. Sulje astia nurin päin olevalla lautasella ja hakkaa aineksia voimakkaasti. Näin viipaleet mehustuvat.
  2. Sekoita 2-3 rkl kermaviiliä, smetanaa tai rankankermaa ja 0,5 tl etikkaa. Lisää valkopippuria ja hienonnettua tilliä tai ruohosipulia. Sekoita kastike salaattiin.
  3. Salaatin voi jakaa valmiiksi annoksiksi salaatinlehdelle ja koristella keitetyn munan lohkoilla.

Lue myös: Tsatsikin resepti, Mummon minikurkut dippikastikkeella


Kommentoi

Kommentoi juttua: Retiisisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.