Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rosetit

Rapeat rosetit ovat ohuesta taikinasta valmistettuja ja uppopaistamalla kypsennettyjä leivonnaisia. Taikinaan saa makua raastetusta sitruunankuoresta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Rosetit

  • 2 munaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 dl vehnäjauhoja

kypsentämiseen:

  • 5 dl rypsiöljyä

pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Rosetit tehdään helposti näin:

1. Sekoita munat, mausteet ja maito keskenään.  Lisää jauhot hyvin vatkaten.

2. Kuumenna rasva 170-180 asteiseksi. Kokeile öljyn kuumuutta lämpömittarilla tai vaalealla leipäpalalla. Rasva on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu kauniisti puolessa minuutissa.

3. Kasta rosettirauta hetkeksi kuumaan öljyyn ja sitten taikinaan. Kypsennä rosetit kauniin ruskeiksi ja pudota valumaan talouspaperin päälle. Ripottele jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria. Tarjoa rosetit siman kanssa.

Rosetti, rosetit
Rosetti on tippaleivän fiinimpi serkku, rapea ja ihanan ohut. © Norman Ojanen

Vinkki: Rosettien paistaminen: Öljyn lämpötilan tulee olla noin 180 astetta. Käytä paistolämpömittaria öljyn lämpötilan seuraamiseen ja varaa kattilan kansi lieden äären siltä varalta, että öljy syttyy tuleen. Kattilan kannella tukahdutat liekin hetkessä. Rosettien uppopaistamiseen sopivat auringonkukka-, rypsi-, soija- ja maissiöljy. Valitse kattilaksi paksupohjainen kattila tai valurautapata.

Lähde: Kotilieden uusi leivontakirja. Otava, 2003.

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään sitruunadonitsit uunissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rosetit

Eija4

Maukasta tuli, vaikkakin hiukan muotopuolia. Taikina ei parin kakun jälkeen enää tarttunut rosettirautaani ja sain tiputella taikinan lusikalla kuumaan öljyyn. Liekö vika raudassa, taikinassa vai tekijässä?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.