Rosmariiniperunat
Rosmariiniperunat maistuvat erityisen hyvin liharuokien kanssa. Kun peset perunat huolella, voit vain halkaista ne ja latoa uuninpellille. Rosmariinilla maustettu öljy viimeistelee nämä ihanat perunanpuolikkaat.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Rosmariiniperunat
- 6-8 Rosamunda-perunaa
pinnalle:
- ½ dl öljyä
- ripaus chiliä
- 1 tl paprikajauhetta
- rouhittua mustapippuria
- 2 silputtua valkosipulinkynttä
- tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
Rosmariiniperunat valmistuvat näin helposti:
- Pese perunat hyvin juuresharjalla. Halkaise perunat ja lado puolikkaat uunivuokaan.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Hienonna tuore rosmariini ja sekoita se sekä muut mausteet öljyyn. Lusikoi maustettu öljy perunan puolikkaille.
- Kypsennä rosmariiniperunoita 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voit kokeilla perunoiden kypsyyttä haarukalla tai puutikulla.
Lue myös: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkireseptinsä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Broileria provencelaisen broilerin kera
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rosmariiniperunat