Reseptit

Röstrandin torttu

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

mantelipohja:

  • 5 munanvalkuaista
  • 200 g sokeria (2,25 dl)
  • 200 g kuorittua, rouhittua mantelia

nekkukastike:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl siirappia
  • 200 g voita
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl vaniljasokeria

jäädyke:

  • 175 g sokeria (2 dl)
  • 10 keltuaista
  • 1 l kuohukermaa
  • (mantelilikööriä)

Valmistusohje

Röstrandin torttu
  1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää rouhitut mantelit. Kaada taikina kahteen voideltuun ja jauhetulla mantelilla jauhotettuun irtopohjavuokaan.
  2. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
  3. Sekoita kastiketta varten kattilassa kerma, sokeri ja siirappi, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Lisää puolet voista ja anna kiehua, kunnes kastike vähän sakenee. Sekoita välillä ja pienennä lämpöä, sillä kastike saa kiehua hiljakseen jopa noin 45 minuuttia. Lisää inkivääri, vaniljasokeri ja loput voista ja anna kastikkeen jäähtyä.
  4. Vatkaa jäädykettä varten sokeri ja keltuaiset astiassa, jota voit pitää kuumassa vedessä tai kerroskattilassa kiehuvan veden päällä. Vatkaa koko ajan ja nosta astia heti pois vesihauteesta, kun se sakenee. Keltuaiset hyytyvät herkästi rakeisesti, jos lämpötila pääsee kohoamaan liikaa. Siirrä astia kylmään veteen ja vatkaa edelleen. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. Mausta manteliliköörillä tai tarjoa sitä erikseen lasillinen jälkiruoan kanssa.
  6. Jaa nekkukastike mantelipohjille ja levitä tasaisesti. Täytä vuoat jäädykkeellä. Peitä ja pakasta.
  7. Ota torttu pakastimesta noin 10-30 minuuttia ennen tarjoamista. Irrota irtopohjavuoan reunat ja leikkaa torttu annoksiksi tai siirrä kokonaisena tarjoiluvadille, jolla sitä tosin on vaikeahko pöydässä leikata. Koristele pakastevadelmilla tai muilla marjoilla.
  • Sopii myös keliaakikoille ja Hyla-vispikermaa käytettäessä laktoosi-intolerantikoille.
  • Suussasulavan herkullisen jälkiruoan ohjeen antoi kylmäkkö Maria Peterson, Cafe Rörstrandista, Lidköpingistä Ruotsista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Röstrandin torttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.