Ruiskuorinen luomumustikkapiiras
- Kasvis
Ainekset
kuori:
- 200 g voita
- 1.5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- noin 5 dl ruisjauhoja
- 0.5 tl soodaa
täyte:
- 7-10 dl mustikoita
- 1-2 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
Ruiskuorinen luomumustikkapiiras
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita sooda jauhojen joukkoon ja lisää taikinaan. Anna taikinan jähmettyä kylmässä.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen puoli taikinasta pohjalevyksi ja vuoraa sillä läpimitaltaan 24-26-senttisen piirasvuoan pohja ja reunat. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Kauli loput taikinasta levyksi, pistele haarukalla ja nosta täytteen päälle. Kiinnitä reunat.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruiskuorinen luomumustikkapiiras