Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruiskuorinen luomumustikkapiiras

Ainekset

kuori:

  • 200 g voita
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • noin 5 dl ruisjauhoja
  • 0.5 tl soodaa

täyte:

  • 7-10 dl mustikoita
  • 1-2 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Ruiskuorinen luomumustikkapiiras

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita sooda jauhojen joukkoon ja lisää taikinaan. Anna taikinan jähmettyä kylmässä.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen puoli taikinasta pohjalevyksi ja vuoraa sillä läpimitaltaan 24-26-senttisen piirasvuoan pohja ja reunat. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Kauli loput taikinasta levyksi, pistele haarukalla ja nosta täytteen päälle. Kiinnitä reunat.
  3. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruiskuorinen luomumustikkapiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.