Reseptit

Ruisleipätikut

Ainekset

  • 1 kpl reikäleipää
  • 1.8 dl öljyä
  • 1 kpl valkosipulin kynsiä
  • 0.5 tl suolaa

Valmistusohje

Ruisleipätikut

  1. Halkaise ruisleipä ja leikkaa se ohuiksi noin 1–2 cm levyisiksi tikuiksi.
  2. Purista valkosipulinkynsi öljyn joukkoon ja lisää suola.
  3. Levitä leipätikut leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele leivät pullasudin avulla valkosipuliöljyllä. Paista uunissa 250 asteessa rapeiksi, noin 5–8 minuuttia.
  • noin 20 tikkua
  • Leipätikut ovat myös erinomaisia pikkunaposteltavia esimerkiksi illanistujaisissa. Ne säilyvät pitkään hyvinä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruisleipätikut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.