Ruisleipätikut
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 kpl reikäleipää
- 1.8 dl öljyä
- 1 kpl valkosipulin kynsiä
- 0.5 tl suolaa
Valmistusohje
- Halkaise ruisleipä ja leikkaa se ohuiksi noin 1–2 cm levyisiksi tikuiksi.
- Purista valkosipulinkynsi öljyn joukkoon ja lisää suola.
- Levitä leipätikut leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele leivät pullasudin avulla valkosipuliöljyllä. Paista uunissa 250 asteessa rapeiksi, noin 5–8 minuuttia.
- noin 20 tikkua
- Leipätikut ovat myös erinomaisia pikkunaposteltavia esimerkiksi illanistujaisissa. Ne säilyvät pitkään hyvinä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruisleipätikut