Reseptit

Ruusuiset suklaasydämet

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 200 g voita
  • tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 150 g mantelimassaa
  • 2 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl ruusuvettä

täyte:

  • 12 suklaapalaa
  • 12 tl ruusuhilloa

kuorrutus:

  • 2 rkl ruusuvettä
  • 1 rkl tomusokeria
  • 2.5 dl tomusokeria

koristeeksi:

  • marsipaaniruusuja

Valmistusohje

Ruusuiset suklaasydämet

 

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käsittele pikkusydämistä muodostuva silikonivuoka kevyesti rasvalla tai sydämen muotoiset leivosvuoat rasvalla ja korppujauholla.
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  3. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja mantelimassa. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot siivilän läpi seuloen ja lopuksi ruusuvesi, jonka voi korvata appelsiininkukkavedellä tai maidolla.
  4. Lusikoi sydänvuoat puolilleen taikinaa. Aseta vuokiin suklaapala tai teelusikallinen hilloa. Täytä vuoat taikinalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
  5. Sekoita kuorrutusainekset keskenään ja valuta kuorrutus jäähtyneille leivoksille. Korista marsipaaniruusuilla, jotka viitseliäs leipuri voi itse muotoilla punaisesta marsipaanista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruusuiset suklaasydämet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.