Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savulohitorttu

Savulohitorttu tehdään kylmäsavulohesta. Täytteen pehmeän kermainen maku tulee tuorejuustosta ja kermasta, yrtit viimeistelevät herkullisen kalapiirakan maun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Savulohitortun taikina

  • 85 g margariinia
  • noin 175 g vehnäjauhoja (2,5 dl)
  • 3 rkl hienoksi hakattuja, mustia oliiveja tai tilliä
  • 2 ½-3 rkl kylmää vettä

täyte

  • 1 ½ rkl öljyä
  • 1 nippu kevätsipulia (tai noin 150 g hienonnettua sipulia)
  • 200-250 g kylmäsavulohta tai -kirjolohta
  • 2 munaa
  • noin 200 g tuorejuustoa (Hovi, kevyt-Hovi tms.)
  • 3 dl kermaa
  • ¼ ruukku tuoretta timjamia
  • ¼ tl valkopippuria
  • ¼ - ½ ruukku tilliä

Valmistusohje

Savulohitorttu leivotaan helposti näin:Savulohitorttu

  1. Sekoita rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää hienonnettuja oliiveja tai tilliä. Lisää kylmää vettä sen verran, että taikina on sopivan pehmeää. Taputtele taikina ohueksi ja pidä peitettynä viileässä noin puoli tuntia.
  2. Kauli taikinasta ohut levy leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (noin 23 cm) ja muotoile siitä noin 4 cm korkeat reunat. Tue reunat foliolla tai täytä vuoka kuivilla herneillä paistamisen ajaksi, niin pohja ja reunat kypsyvät tasaisesti ja pysyvät paikoillaan paistamisen ajan. Paista pohjaa ensin 175-200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Kuullota sillä aikaa hienonnetut sipulit öljyssä. Jäähdytä.
  4. Suikaloi lohi. Vatkaa munat ja juusto tasaiseksi ja pehmeäksi. Lisää kerma, yrtit ja mausteet. Älä lisää suolaa, sillä savukalassa ja oliiveissa on jo suolaa. Ripottele lohisuikaleet ja sipulisilppu pohjan päälle ja kaada täyte vuokaan.
  5. Paista savulohitorttu uunissa 170 asteessa 50-60 minuuttia. Anna tortun jäähtyä vuoassaan.

Savulohitorttu
Savulohitorttu voidaan leipoa jo edellisenä päivänä ja lämmittää ennen tarjoamista © iStockphoto

Lue myös: Kylmäsavulohi – rakastettu suolapala sopii arkeen ja juhlaan

Lue myös Anna.fi: Kylmäsavulohesta loihdit niin nopeat arkiruoat kuin juhlapöydän tarjottavatkin – kokeile näitä resepti-ideoita


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savulohitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.