Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sieni-porokeitto

Sieni-porokeitto on maukas ja juureva soppa, joka sopii pääruoaksi. Kerma tekee keitosta täyteläistä.

Ainekset

  • 2 rasiaa tuoreita herkku- tai siitakesieniä (400 g)
  • pala purjoa, selleriä ja palsternakkaa
  • 2-3 rkl voita, margariinia tai öljyä
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1.2 l vettä
  • noin 100 g savuporoa
  • mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • persiljaa

Valmistusohje

  1. Paloittele sienet ja kasvikset. Kuumenna kattilassa rasvaa, lisää sienet ja kääntele niitä muutaman minuutin ajan, kunnes neste haihtuu. Lisää kasvikset. Sekoita joukkoon vehnäjauhoja.
  2. Lisää vettä, pieniksi paloiksi leikattua savuporoa ja mustapippuria. Sekoita ja anna keiton kypsyä 15-20 minuuttia.
  3. Lisää kermaa ja hienonnettua persiljaa. Tarkista keiton maku. Savuporosta tulee keittoon suolaa, joten lisää suolaa vain jos on tarpeen. Nestettä voit lisätä runsaammin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sieni-porokeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.