Siikaa ja jouluista pestoa
Siikafilee kypsyy uunissa herkulliseksi. Mausta filee aurinkoikuivatuista tomaateista valmistetulla pestolla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 9 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Siikafilee uunissa
- 1.5 kg siikaa
- suolaa
- valkopippuria
pesto:
- 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g pinjansiemeniä
- ¼ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 kourallinen rucolasalaattia
pinnalle:
- öljyä
Valmistusohje
Siikafilee valmistuu uunissa näin:
- Mittaa pestoainekset tehosekoittajaan. Lisää tomaattipurkista öljyä tarpeen mukaan.
- Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Sivele paperi öljytilkalla. Ripota paperille suolaa ja pippuria. Leikkaa siikafileet annospaloiksi.
- Sivele kahden kalapalan täytteeksi pestoa. Pestoannos on kalalle liian suuri. Lusikoi loppu lasitölkkiin ja käytä levitteenä ja ruoanvalmistuksessa.
- Asettele kalapalat uunipannulle. Sipaise pintaan öljyä. Mausta pinta suolalla ja pippurilla.
- Paahda kalapaloja uunin grillivastuksen alla, kunnes pinta saa kauniin värin, noin 10 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Tarjoa valkosipulilla maustetussa öljytilkassa kypsennetyn kurttukaalin ja punasalaatin kanssa. Lisänä voi tarjota myös kiehautettua, sitruunalla maustetulla öljytilkalla maustettua parsakaalia.
Lue myös: Grillattu siika uunissa
Lue myös Anna.fi: Siika kapriskastikkeessa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Siikaa ja jouluista pestoa