Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Siikaa ja jouluista pestoa

Siikafilee kypsyy uunissa herkulliseksi. Mausta filee aurinkoikuivatuista tomaateista valmistetulla pestolla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
9  annosta

Ainekset

Siikafilee uunissa

  • 1.5 kg siikaa
  • suolaa
  • valkopippuria

pesto:

  • 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g pinjansiemeniä
  • ¼ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 kourallinen rucolasalaattia

pinnalle:

  • öljyä

Valmistusohje

Siikafilee valmistuu uunissa näin:

  1. Mittaa pestoainekset tehosekoittajaan. Lisää tomaattipurkista öljyä tarpeen mukaan.
  2. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Sivele paperi öljytilkalla. Ripota paperille suolaa ja pippuria. Leikkaa siikafileet annospaloiksi.
  3. Sivele kahden kalapalan täytteeksi pestoa. Pestoannos on kalalle liian suuri. Lusikoi loppu lasitölkkiin ja käytä levitteenä ja ruoanvalmistuksessa.
  4. Asettele kalapalat uunipannulle. Sipaise pintaan öljyä. Mausta pinta suolalla ja pippurilla.
  5. Paahda kalapaloja uunin grillivastuksen alla, kunnes pinta saa kauniin värin, noin 10 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  6. Tarjoa valkosipulilla maustetussa öljytilkassa kypsennetyn kurttukaalin ja punasalaatin kanssa. Lisänä voi tarjota myös kiehautettua, sitruunalla maustetulla öljytilkalla maustettua parsakaalia.

Lue myös: Grillattu siika uunissa

Lue myös Anna.fi: Siika kapriskastikkeessa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siikaa ja jouluista pestoa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.