Silakkalaatikko
Silakkalaatikko on kotiruokaa parhaimmillaan. Silakka on uusmaalaisten perinnekala. Etenkin vanhemman väen mielestä paras kotiruoka on perinteinen suolasilakasta, perunoista ja sipuleista munamaidossa muhitettu silakkalaatikko.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Silakkalaatikko
- 400 g silakkafileitä
- 2 rkl karkeaa suolaa
- vettä
- 1 ½ kg perunoita
- 100 g sipulia
- 10 10 kokonaista maustepippuria
- ½ tl suolaa
munamaito
- 4 munaa
- 5 dl maitoa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl jauhettua valkopippuria
pinnalle
- 2-3 rkl voita
Valmistusohje
Silakkalaatikko valmistuu helposti näin:
- Sekoita karkea suola ja vesi. Liota silakkafileitä suolavedessä tunnin ajan.
- Kuori perunat ja sipuli. Voitele laakea uunivuoka. Viipaloi kerros sipuleita ja perunoita vuokaan. Ripota päälle vähän suolaa ja valkopippuria. Asettele silakkafileet vuokaan ja peitä sipuli- ja perunaviipaleilla. Asettele pinnalle rasvanokareita tai kevyesti suolattuja siankylkiviipaleita.
- Kypsennä laatikko 150-asteisessa uunissa. Aikaa kuluu noin puolitoista tuntia.
Vinkki: Tarjoa silakkalaatikko perinteisesti etikkapunajuurien kanssa.
Lue myös: Silakkaruokia perinteisellä ja modernilla otteella
Lue myös Anna.fi: Silakka ja muikku maailman malliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Silakkalaatikko
Oivallinen resepti! Vahva suositus😊
Reseptistä puuttuu maininta, milloin munamaito kaadetaan vuokaan: kun viimeiset perunat on ladottu ja ennen kuin voinokareet laitetaan päälle.