Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunaiset kookospalat

Sitruunaiset kookospalat saavat ihanan maun lemon curd -tahnasta ja kookoshiutaleista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Sitruunaiset kookospalat

  • 300 g voita tai margariinia
  • (150 g mantelimassaa)
  • 2 dl sokeria
  • 4 kpl munankeltuaista
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

väliin:

  • 250 g Lemon- tai Lime Curdtahnaa

pinnalle:

  • 4 kpl munan valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kookoslastuja tai -hiutaleita

Valmistusohje

Sitruunaiset kookospalat

Sitruunaiset kookospalat leivotaan näin helposti:  

  1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Erottele munan keltuaiset valkuaisista.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Lisää jauhoseos taikinaan ja levitä se pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Sivele puolikypsän pohjan päälle varovasti sitruunatahnaa.
  4. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Nostele marenki leivospohjan päälle ja kypsennä levyä 200-asteisen uunin alaosassa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.

Vinkki: Tarjoa sitruunaiset kookospalat hyvän kahvin kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan sitruunaruudut

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunaiset kookospalat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.