Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunakiisseli

Sitruunakiisseli on kirpakka jälkiruoka, joka kesyyntyy kermavaahdolla. Tarjoa sitruunakiisselin kera vadelmia tai mansikoita.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria

Kiisseli

  • 7 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl maissijauhoa
  • 2 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Jäähtyneeseen kiisseliin

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota munat ja sokeri kattilassa.

2. Mittaa vesi, sokeri, maissijauhot ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu toiseen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Keitä, kunnes seos sakenee. Kaada kiisseli munavaahdon joukkoon. Sekoita ja kuumenna varovasti. Kaada sitruunakiisseli kulhoon jäähtymään.

3. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Sekoita kermavaahto jäähtyneeseen sitruunakiisseliin. Tarjoa sitruunakiisseli vadelmien tai mansikoiden kera jälkiruokana.

Katso myös: Kiisseli on arjen klassikko – tässä neljä marjaisaa ja hedelmäistä reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunakiisseli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.