Sitruunakiisseli
Sitruunakiisseli on kirpakka jälkiruoka, joka kesyyntyy kermavaahdolla. Tarjoa sitruunakiisselin kera vadelmia tai mansikoita.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
Kiisseli
- 7 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 3 rkl maissijauhoa
- 2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Jäähtyneeseen kiisseliin
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota munat ja sokeri kattilassa.
2. Mittaa vesi, sokeri, maissijauhot ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu toiseen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Keitä, kunnes seos sakenee. Kaada kiisseli munavaahdon joukkoon. Sekoita ja kuumenna varovasti. Kaada sitruunakiisseli kulhoon jäähtymään.
3. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Sekoita kermavaahto jäähtyneeseen sitruunakiisseliin. Tarjoa sitruunakiisseli vadelmien tai mansikoiden kera jälkiruokana.
Katso myös: Kiisseli on arjen klassikko – tässä neljä marjaisaa ja hedelmäistä reseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunakiisseli