Reseptit

Sitruunasiika

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1-1,5 kg siika tai nieriä

täyte:

  • nippu tilliä
  • 3 kpl kevätsipulin varsia
  • 1-2 sitruunaruohoa
  • tai 1 tl sitruunaruohotahnaa
  • 2 rkl sitruunaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

pinnalle:

  • 1-2 rkl sitruunaöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Sitruunasiika
  1. Perkaa ja suomusta siika. Huuhdo ja kuivaa kala.
  2. Silppua maustevihannekset ja sekoita täytteen ainekset. Täytä kala ja sulje vatsa hammastikuilla.
  3. Aseta kala isoon uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle pellille vatsalleen. Kalan voi tukea uintiasentoon foliolla. Mausta pinta suolalla ja valele päälle öljyä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Poista hammastikut ja tarjoa kala parsarisoton tai persiljaperunoiden, parsan ja sokeriherneen palkojen kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunasiika

Sinun täytyy kommentoidaksesi.