Sitruunasiika
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 1-1,5 kg siika tai nieriä
täyte:
- nippu tilliä
- 3 kpl kevätsipulin varsia
- 1-2 sitruunaruohoa
- tai 1 tl sitruunaruohotahnaa
- 2 rkl sitruunaöljyä
- 1 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
pinnalle:
- 1-2 rkl sitruunaöljyä
- suolaa
Valmistusohje
- Perkaa ja suomusta siika. Huuhdo ja kuivaa kala.
- Silppua maustevihannekset ja sekoita täytteen ainekset. Täytä kala ja sulje vatsa hammastikuilla.
- Aseta kala isoon uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle pellille vatsalleen. Kalan voi tukea uintiasentoon foliolla. Mausta pinta suolalla ja valele päälle öljyä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Poista hammastikut ja tarjoa kala parsarisoton tai persiljaperunoiden, parsan ja sokeriherneen palkojen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunasiika