Suklaasuukot – appelsiinimarmeladilla täytetyt pikkuleivät
Suklaasuukot ovat appelsiinimarmeladi- ja suklaatäytteineen kuin pieniä somia leivoksia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 60 annosta
- Kasvis
Ainekset
Suklaasuukot:
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 150 g mantelimassaa
- 1 kpl munia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl kaakaojauhetta
Suklaasuukkojen täyte:
- 100 g suklaata
- 25 g voita
- (2 rkl appelsiinimarmeladia)
- 1 kpl keltuainen
pinnalle:
- tomusokeria
Valmistusohje
- Raasta mantelimassa. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Vaahdota mantelimassa, pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten joukkoon. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi seuloen ja sekoita taikina. Jos taikina on kovin pehmeä, anna sen kovettua hetki jääkaapissa.
- Lusikoi taikina pursottimeen ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille pieniä taikinakukkasia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.
- Sulata suklaa. Lisää joukkoon muut täyteainekset. Anna täytteen jähmettyä viitisen minuuttia jääkaapissa. Levitä täytettä pikkuleiville. Aseta päälle toinen pikkuleipä.
- Seulo tarjolle tuotaessa pinnalle siivilän läpi tomusokeria.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaasuukot – appelsiinimarmeladilla täytetyt pikkuleivät