Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaasuukot – appelsiinimarmeladilla täytetyt pikkuleivät

Suklaasuukot ovat appelsiinimarmeladi- ja suklaatäytteineen kuin pieniä somia leivoksia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
60  annosta

Ainekset

Suklaasuukot:

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 150 g mantelimassaa
  • 1 kpl munia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl kaakaojauhetta

Suklaasuukkojen täyte:

  • 100 g suklaata
  • 25 g voita
  • (2 rkl appelsiinimarmeladia)
  • 1 kpl keltuainen

pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

 

  1. Raasta mantelimassa. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
  2. Vaahdota mantelimassa, pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten joukkoon. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi seuloen ja sekoita taikina. Jos taikina on kovin pehmeä, anna sen kovettua hetki jääkaapissa.
  3. Lusikoi taikina pursottimeen ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille pieniä taikinakukkasia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.
  4. Sulata suklaa. Lisää joukkoon muut täyteainekset. Anna täytteen jähmettyä viitisen minuuttia jääkaapissa. Levitä täytettä pikkuleiville. Aseta päälle toinen pikkuleipä.
  5. Seulo tarjolle tuotaessa pinnalle siivilän läpi tomusokeria.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaasuukot – appelsiinimarmeladilla täytetyt pikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.