Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täysjyväpastaa ja pinaattikastiketta

Täysjyväpasta ja pinaatti tekevät tästä annoksesta terveyspommin. Viimeistele maukas pasta vielä tuoreilla yrteillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Täysjyväpastaa ja pinaattikastiketta:

  • 250 g täysjyväpastaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 kpl salottisipuli
  • 250 g pinaattia (myös kokonaisena pakastetut lehdet käyvät, esim. Findus)
  • 1 tl muskottia
  • 4 rkl kasvirasvatuorejuustoa (esimerkiksi Keiju, puutarhan yrtit)
  • 3 rkl vettä
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 50 g pinjansiemeniä

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli, huuhtele pinaatti ja leikkaa suikaleiksi. Kuullota sipuli öljyssä, lisääpinaatti, anna haihtua hiukan ja lisää muskotti, tuorejuusto ja vesi. Jätä odottamaan.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan mineraalisuolalla maustetussa vedessä ja paahda sillä välin pinjansiemenet. Murskaa niitä hiukan ja sekoita kastikkeeseen.
  3. Jätä muutama basilikanlehti koristeeksi ja leikkaa loput kastikkeeseen.
  4. Valuta pasta ja sekoita siihen kastike, annostele lautasille ja koristele yrteillä tai pinjansiemenillä.
  5. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täysjyväpastaa ja pinaattikastiketta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.