Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täytetyt suklaapikkuleivät

Tämä täytetyt suklaapikkuleivät -ohje on Kotilieden lukijoiden suosikki. Sen julkaisua on pyydetty lehteen useasti ja se on myös julkaistu lehdessä muutamaan kertaan. Eikä syyttä. Samaan aikaan rapeat ja makeat, amerikkalaistyyliset suklaa-cookiespikkuleivät taltuttavat hillittömäksi yltyneen makeanhimonkin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Täytetyt suklaapikkuleivät

  • 125 g voita
  • 120 g tummaa suklaata
  • 3.5 dl sokeria
  • 3 kpl munaa
  • 1.5 dl jauhoja
  • 1 dl kaakaojauhoa
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 120 g maitosuklaarouhetta

Suklaapikkuleipien täyte:

  • 150 g sokeritonta maapähkinävoita
  • 1 dl tomusokeria

Valmistusohje

  1. Sulata tumma suklaa ja voi vesihauteessa ja jäähdytä hieman. Lisää hieman vatkatut kananmunat ja sokeri, sitten jauhot ja lopuksi suklaarouhe.
  2. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja paista 175 asteessa 12-15 minuuttia.
  3. Sekoita maapähkinävoi ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Levitä nokare tahnaa kahden suklaaleivän väliin.

VINKKI: Voit tehdä pähkinättömän version tarjoilemalla sellaisenaan tai vaikka vaniljajäätelön lisukkeena.

Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Kahdet pikkuleivät yhdestä taikinasta

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetyt suklaapikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.