Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tellervon rahkakakku

Rahkakakku on herkkua. Tämä ohje on kotitalousopettaja Tellervo Anttilan tekemä ja se on julkaistu Kotilieden ruokakorteissa jo vuonna 1969.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Rahkakakku

  • 500 g maitorahkaa
  • 3 ½ dl kermaa
  • 4 keltuaista
  • 1 ½ dl maitoa
  • 12 liivatelehteä
  • 150 g sokeria (1,8 dl)
  • 2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • ohut sokerikakkulevy

Valmistusohje

Rahkakakku isoäidin tyyliin, valmistuu näin:

  1. Aseta sokerikakkulevy pyöreän irtopohjaisen vuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin keltuaiset ja sokeri. Liota liivatelehtiä ensin kylmässä vedessä 5-10 minuuttia ja liuota ne sitten kuumaan maitotilkkaan. Lisää kaikki ainekset kevyesti sekoittaen rahkaan. Kaada seos vuokaan. Tasoita pinta.
  2. Anna kakun hyytyä viileässä mieluiten seuraavaan päivään.
  3. Irrota vuoan rengas kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Tarjoa rahkakakku marjojen tai hedelmien koristamana.

Tellervo Anttilan vinkki:

Valmista vähälaktoosinen rahkakakku Hyla-maitorahkasta ja käytä maidon asemesta nesteeksi vaaleaa mehua. Tee keliaakikon, gluteeniton sokerikakkupohja käyttämällä jauhoiksi vain perunajauhoja, lisänä jauhettua mantelia tai muita keliaakikolle sopivia jauhoja.

Katso myös: Rahka sopii jälkiruokaan, vanukkaaseen ja mousseen – tässä herkulliset ohjeet

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Rahka-ananaspiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tellervon rahkakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.